Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

CosmicoArt

Taide, maalauksia

 

Tässä nettigalleriassa on luovia töitäni. Digitaidetta ja maalauksia.

 

Encaustic Art

Kuumavahamaalaus (myös tunnettu nimillä Encaustic Art sekä mehiläisvahamaalaus) on erittäin vanha taidemuoto. Jo muinaiset egyptiläiset käyttivät kuumavahaa muumioiden käärinliinoissa. Tekniikassa käytetään mehiläisvahaa, joka kuumennetaan ja sulatetaan esim. kuumaraudan avulla. Isompia töitä voi tehdä mm. kuumailmapuhaltimella ja isolla lämpölevyllä. Töistä muodostuu usein kauniita, mielikuvituksellisia abstrakteja. Myös hienot maisemamaalaukset onnistuvat.

Encaustic Art on taidemuoto, johon aloittelijakin pääsee helposti mukaan ja alkuun. Aloittelija voi tehdä upeita, värikylläisiä teoksia. Osaamisen kasvaessa töihin tulee mukaan omaperäisyys. Tästä taidemuodosta saa siis mukavan harrastuksen, mutta tämä taidelaji mahdollistaa myös sen, että on mahdollista alkaa tekemään taidetta tosissaan. Tätä tekniikkaa voi käyttää kotona, kunhan on vain oikeat työvälineet.

 

Perinteinen Encaustic Art

Olen myös opiskellut perinteistä Encaustic Art-tekniikkaa, jossa tulella on suuri osuus. Tämä tekniikka on hyvin vaativa, sillä mm. värit maalauspohjaan liekitetään tulella. Amerikkalainen taidemaalari Jasper Johns otti tämän tekniikan uudelleen käyttöön 1950-luvulla. Suomessa tämä taidelaji on vielä harvinaisuus, ja vain muutama taiteilija on perehtynyt tähän Suomessa. Tämä tekniikka soveltuu mainiosti suurikokoisiin abstraktitöihin. Perinteisessä Encaustic Art-tekniikassa sekoitetaan männystä saatua damar hartsia sulatettuun mehiläisvahaan. Tätä tekniikkaa käytettiin jo antiikin Kreikassa. Työvälineenä on sivellin, mutta muitakin työvälineitä voi käyttää. Tätä tekniikkaa ei voi tehdä kotona, vaan vaatii työhuoneen, jossa on hyvä ilmastointi.

 
Digikuvataide / digi-encaustic art

Monissa julistetaidekuvissani olen yhdistänyt mehiläisvahamaalauksen ja digitaalisuuden. Teen ensin mehiläisvahakuvan ja sen jälkeen kuvan lataan kuvan tietokoneelle ja käsittelen kuvaa digitaalisesti. Tätä tyylilajia voi kai sanoa sekatekniikaksi tai digi-encaustiikaksi. Hyviä esimerkkejäni tästä taidetyylistä ovat mm. toteemityöni sekä Toiveiden haltijakuva, joka löytyy alla olevasta galleriasta. Toiveiden haltija on alun perin mehiläisvahatyö, jota olen käsitellyt digitaalisesti. Työ edustaa julistetaidettani.

 

 Tavoitteeni kuvantekijänä


Haluan tuottaa ihmisille toivoa, iloa ja kauneutta kuvieni välityksellä.
Palautteiden mukaan tässä olen onnistunut.

Kuvieni saamia palautteita.

"Todella persoonallista ja luovaa"
"Hyvin kauniita, sielukkaita, ihania kuvia"
"Näissä on jotain kosmista"

"Minulle tuli syvä rauhan tunne nähdessäni tämän kultaisen kuvan", Kultaisen
intaanin näky kuvasta useita tämän tyyppisiä palautteita.
"Kauniita, värikkäitä töitä"
"En ole ennen nähnyt tälläista, omaperäistä jälkeä. Hyvin kiinnostava. Miten
tämä kuva on oikein tehty?", Toiveiden haltija-kuvasta kommentti.  

 

Haluatko antaa palautetta. Ota yhteyttä!
lietzen@cosmicoart.com

 

 

klikkaa kuvaa, niin saat sen isomaksi

Mehiläisvahataide

Juliste- ja digikuvataide

Valokuva- tai muut taidekuvat